Tohatsun MFS30D-mallin suunnittelu aloitettiin täysin puhtaalta pöydältä ajatuksena luoda ennennäkemättömän kevyt, tehokas ja polttoainetaloudellinen 30-hevosvoimainen perämoottori. Paremman huippunopeuden takaa uusi hydrodynamiikaltaan parannettu vaihteiston muotoilu eli suunnittelussa on lähdetty aivan perustasta lähtien.

Vaikka polttoainetalous on huippuluokkaa ei suorituskyvystä ole jouduttu tinkimään uuden moottorikonstruktion myötä. Moottori perustuu uusimpaan tietoon ja tekniikkaan materiaalien optimoinnissa sekä sähköisessä moottorinohjauksessa (ECU). Materiaalien optimointi merkitsee myös vähentynyttä painoa eli Tohatsun 30hv:n moottori on markkinoiden kevein luokassansa.

Tohatsun 30-hevosvoimaisessa moottorissa on vakiona sähköinen uistelunopeuden säätö ja Tohatsu Onboard Communication System (NMEA2000-väylä), jolla saadaan moottori-informaatio esim. karttaplotteriin.

Saatavilla myös ”Big Tillerillä” eli pitkällä ohjauskahvalla varustettuna. Tiller-koneessa ovat kaikki samat ominaisuudet kuin kaukohallintaversiossa mm. sähköstartti, Power Trim, uistelunopeudensäätö.